Hundarnas blogg

Hundarnas blogg

Nytt år

HundarPosted by Marie Widblom Tue, January 17, 2017 21:42:31

Nu är det ju ett tag sedan det blev nytt år och jag har fått påtryckningar från omvärlden att jag måste blogga oftare så jag får väl försöka göra det då det här året.

Är inne på dag 17 på år 2017, nu när man gör allt via tekniken så tror inte jag att jag har skrivit 2017 på papper ännu. Det brukar ta ca ett halvår innan man lär sej skriva det nya årtalet.

Jag har skaffat mej en ny mobiltelefon och med den kommer det en massa nya saker som man inte fattar, men nu börjar det gå åt rätt håll. Nya inställningar som te x FB mailen, alla mappar som inte gick att föra över som det skulle så som swish och mitt bankid, lite elände har det varit. Har fått springa till teliabutiken två ggr och banken två gånger. Jag hade min mail i den gamla mobilen och det skulle installeras i den nya och det var inga problem trodde jag då. Va fan nu funkade inte mailen i datorn, in på Telia igen då, jag hade fått ett nytt lösenord till mailen i datorn, nördig som man är så fattade inte jag det först. Pratade med killen på teliabutiken , det är så enkelt, du går in där och så klickar du där och skriver in lösenordet där (lösenordet består av små och stora bokstäver och någon siffra), jaha är det så man gör, haha så jävla enkelt var det inte för någon som är datanörd. Men tack vare snälla sommargrannar som var nere här i helgen så nu funkar det också.

På tal om sommargrannar, vi var hos dom i lördagskväll och grillade hamburgare och drack sån där dryck som man blir både snygg och glad av. Det går att äta grillat året om fast det är kallt ute. Vi åt inne.

Vi har haft mera elände. Dolores och Bianca har löpt, samtidigt. Herre jävlar vad dom har håll på och uppvaktat varandra. Jag höll på att bli tokig. Dolores ställer upp sej för sin dotter Bianca, Bianca hoppar på och står och trampar och juckar, slickar Dolores i nacken. Efter en stund blir Dolores skitförbannad och vänder sej om och fräser ifrån. En minut senare går Dolores fram och visar rumpan och viker undan svansen och Bianca hoppar, sen upprepas samma procedur. Puh, så har dom hållit på i timmar i flera dagar. Men nu är det äntligen över för den här gången.

Fy fan vad vi har haft det kallt, -18 som mest, då klibbar näsan ihop när man går ut. Då är det myggfritt. Det som kan vara jobbigt är att hundarna kan få kramp i benen om dom är ute för länge. Nu ligger det runt nollan och det "duggsnöar". Det är också en svår temperatur för hundarna att vara ute i. Det fastnar så mycket snö på tassarna när det ligger runt nollan.

Om vi ska ta lite om nyåret när jag ändå skriver. Det var väldigt lugnt. Hörde bara en raket som sköts upp ganska långt bort men Dolores och Agnes reagerar direkt när det är något sådant. Vi lämnade inte området på hela dan. Så var det med den nyårsafton. Vi åt något gött men vad det var har jag tydligen glömt, så det var väl inte sååå gött då.

Ha dä gött Marie smiley